banner
palmiyemerkezi
anasayfa
ayinbitkisi
arsiv
bos1
baglantilar
iletisim
kitap
palmiye böceði
basýnda
siteyioneriniz
harita
sorular ve cevaplar
ulasim
lisan seç
intro
bos2
bos2
bos2

AYIN HABERLERİ

AYIN HABERLERİ                                                     2010 ARALIK

Kasım ayı sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, yağış miktarı mevsim beklenenin altında kaldı.

15 Kasım arife günü Merkezimizde tüm personelin katılımıyla bayramlaşma yapıldı ve öğlen yemeği yenildi.

25 -28 Kasım tarihlerinde Ödemiş’te yapılan 6. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisine katıldık. Bu yıl 80 den fazla üretici ve satıcı firmanın katıldığı sergi, Ödemiş’in yeni fuar alanında yapıldı. Sergilenen bitkilerin kalitesinin geçen yıllardan daha iyi olduğu gözlendi. Merkezimizin standı ve ilk defa satışa çıkardığımız ürünler ilgi kaynağı oldu.

Ay sonunda sekreterimiz Fahire Dirlik Merkezimizdeki görevinden ayrıldı. Hizmetleri için teşekkür ediyor, yeni işinde başarılar diliyoruz.

AYIN HABERLERİ                                                     2010 KASIM

30 Eylül - 3 Ekim arasında yapılan Yalova Süs Bitkileri Fuarı’na ziyaret gerçekleştirildi.

Merkezimizin satış sahasında, 1000 m² dolgu yapılarak iki yeni bitki teşhir alanı hazırlandı. Alan dolgusu için 45 kamyon malzeme, 450m bordür taşı kullanıldı. Tropik seranın eskiyen polietilen örtüsü değiştirildi.

Ekim ayında çiçek açan bitkilerimizden Chorisia spesiosa (Maymun Tırmanmaz Ağacı) ağaçlarımız ve Haemanthus albiflos (Tıraş Fırçası Çiçeği) fotoğraflarını görmektesiniz.

AYIN HABERLERİ                                                     2010 EKİM

Eylül ayıyla birlikte mevsimin ilk yağmurları başladı. 1 Eylül ‘de Alila Otel’de çalışanlar ve ailelerinin katıldığı iftar yemeği samimi bir ortamda gerçekleşti. Merkezimizde ilk kez meyvelerini elde ettiğimiz Annona atemoya (Şerimoya), Coffee arabica (Kahve), Eugenia uniflora ''Surinam cherry'' (Öjenya) fotoğrafları gözükmektedir.

AYIN HABERLERİ                                                     2010 EYLÜL

19 Ağustos 2010 tarihinde, Selcan Koyuncu “Palmiye Merkezi Tropik Meyveleri”, Bahar Arslan “Kış Bahçesi Bitkileri” konulu seminerlerini başarı ile vererek stajlarını tamamladılar.

17 Ağustos tarihli teknik gezide, Dalaman Tarım İşletmesi ziyaret edildi, buradaki egzotik ağaç ve çalılar incelendi. Aynı gün Dalaman-Therma Mariste bulunan lagündeki, dev Nil Kaplumbağaları Trionyx triunguis ler görüldü.

Jöle Palmiyelerimizin “Butia capitata” meyveleri olgunlaştı, personel ve misafirler tarafından afiyetle yenildiler. Fotoğraflarda, Dalaman Tarım İşletmesi teknik gezi, Nil Kaplumbağaları ve Butia capitata meyveleri görülmektedir.

AYIN HABERLERİ                                                     2010 AĞUSTOS

9 Temmuz tarihinde stajyerler ile Kaunos Antik Kenti ve Ölemez Dağı’na teknik gezi yapıldı, aynı akşam Prof. Dr Osman Ecevit tarafından Zirai Mücadele konulu bir konferans verildi. 12 Temmuz tarihinde, yeni sekreterimiz Fahire Dirlik ve yeni Peyzaj Mimarımız Hilal Yaman görevlerine başladılar, kendilerine hoş geldiniz diyor, başarılar diliyoruz.

2010 yılı 1. dönem stajyerlerinden: Burcu Çirci: “Su Bitkileri”, Hande Kalender:  ”Orman Altı ve Sikas Bahçesi Bitkileri”, İrem Gücüyener: ”Palmiye Merkezi Palmiyeleri”, Merve Torun: ”Aşure Bahçesi ve Kaktüs Tepesi Bitkileri”, Özge Kılınç: ”Tropik Sera Bitkileri”, Veysel Dağ: ”Palmiye Merkezi Ağaçları”,  Pınar Alan: ”Koi Havuzu Etrafı ve Kanal Kenarı Bitkileri” konulu sunumlarını başarı ile vererek stajlarını bitirdiler. 14 Temmuz tarihinde Ankara üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı bölümünden iki öğrenci stajlarına başladılar.

Tohumdan üretimini yaptığımız, Cycas Taitungensis’ler ilk kozalaklarını yaptılar. Fotoğraflarda, Cycas Taitungensis dişi kozalağı, Kaunos Antik kenti gezisi ve Palmiye Merkezi personeli ile stajyerleri görülmektedir.

AYIN HABERLERİ                                                     2010 TEMMUZ

07 Haziranda Akdeniz Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden altı ve İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümünden bir olmak üzere yedi öğrenci staja başladılar.

Açan çiçeklerimizden Bignonia capreolata, Agapanhus africana ve Nymphea “Colorado“ fotoğrafları görülmektedir.

AYIN HABERLERİ                                                     2010 HAZİRAN

Mayıs ayı yoğun olarak satışlarla geçti. Ülkenin birçok kentine kamyon bazında bitki gönderildi. Bu arada Datça Belediyesi 3 adet büyük Datça Hurması aldı, ayrıca Datça’nın peyzajında kullanılmak üzere 10 adet Datça Hurması hediye edildi.

Botanik Bahçemiz sezona açıldı, temizlik ve bakımlara devam edildi. Yavru köpeklerimiz büyümeye devam etti. Cycas media larımız, erkek ve dişi kozalak verdiler. Yürüyen İris olarak bilinen Neomarica gracilis ler çiçeklerle kaplandı.

AYIN HABERLERİ                                                     2010 MAYIS

8 Nisan Atatürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte bahçeyi gezdiler, kendilerine bitkiler ile ilgili bilgi verildi.

16 Nisan 60–70 yaşında Zeytin Ağaçları geldi ve satış bölümüne yerleştirildiler. 21 Nisan günü 20 dakikadan fazla devam eden şiddetli bir dolu yağışı oldu, nilüferler dahil birçok bitkinin yaprakları zarar gördü.

25 Nisan tarihinde teknikerimiz Cem Karadayı, Merkezimizden ayrıldı. Cem beye yeni hayatında başarılar diliyoruz.

Fotoğraflarda yaşlı zeytin ağaçları yanında, orkide ağacı (Bahunia variegata) ve çiçeklerini, Sarmaşık Gülümüzü ve gene bu ay açan Amaryllis lerden birini görüyorsunuz.

AYIN HABERLERİ                                                     2010 NİSAN

Mart ayı yoğun olarak üretim ağırlıklı olarak geçti. 18 Martta yaz stajı için stajyer seçimleri tamamlanıp ilgililere bildirildi.

21 Martta Güvenlik elemanlarından Boncuk Hanım 13 bebek doğurdu. Bebeklerden ikisi ölü doğdu, bir süre sonra da diğer ikisi öldü. Kalan 9 yavru sağlıklı bir şekilde büyümeye başladı. 22 Martta Ortaca MYO dan Öğretim Görevlisi Nazan Korkmaz başkanlığında 14 öğrenci gelerek Botanik Bahçesini gezdiler.

Teknikerlerimizden Gökhan Karadayı vatani göreve gitme nedeni ile 31 Mart tarihinde görevinden ayrıldı, kendine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Fotoğraflarda açan bitkilerimizden Photinia serrulata, Clivia miniata, Solandra maxima ve İberis sp.' yi   görmektesiniz.

AYIN HABERLERİ                                                     2010 MART

Şubat ayı tüm ülkede olduğu gibi aşırı yağışlarla geçti. Köyceğiz Gölü taşması sonucu bahçemiz ve seralarımız günlerce su altında kaldı. Suların çekilmesi 10 günü buldu, bu arada birçok saksı bitkimiz kurtarılamadı. Fotograflarda sular altındaki Merkezimiz sergileme alanları, seraları ve Botanik Bahçemiz görülmektedir.

Ay içinde bir yandan kurtarma işlemlerine, bir yandan da üretime devam edildi.

Şubat haberlerinde fotoğraflarını verdiğimiz Yuvarlak Çay kaynağı Topgözü’ndeki eylem 3. ayına girdi. Köylüler kurdukları çadırlarda gece nöbetleri tutarken, özellikle hafta sonları, civar ilçelerden gelen gönüllülerin destekleri ile eylem bir festival havasında devam etti.

AYIN HABERLERİ                                                     2010 ŞUBAT

Ocak ayı 25 ine kadar buz görmeden bir kış geçirdik. Bu bizim bu tarihe kadar, son 15 yıldır gördüğümüz en ılık kış oldu. 25–26 Ocak geceleri sıcaklık -2°C dereceye düştü ve hafif buzlanma oldu. Ancak ay içinde iki defa fırtına oldu ve bazı ağaçlarımız ve birçok saksılarımız devrildi.

Yuvarlak Çay, Köyceğiz Kuzey-Batısında, Beyobası Belediyesi sınırları içinde, Top Gözü denilen yerden doğarak, birçok yerleşim merkezinin içme ve sulama suyu gereksinimi karşıladıktan sonra Köyceğiz Gölüne dökülen bir deredir.  Yuvarlak Çayın kaynağı, Top Gözü’ne hidroelektrik santral yapılması için bir şirkete izin verilmesi ve yasal olmayarak asırlık, kayıtlı, koruma altındaki Çınar ağaçlarının kesilmesi ile başlayan, protesto eylemlerine, Merkezimiz adına ay içinde iki defa destek katılımı yapıldı. Fotoğraflarda yapılan eylemlerden ve kesilen ağaçlardan görüntüler görülmektedir.

Aralık ayı içinde başlayan eylemler, tüm ocak ayında devam etmiştir. Eyleme katılan Pınar Köy sakinleri yanında, destek için birçok gönüllü dernek, kuruluş, parti mensupları, muhtarlar, belediye başkanları, milletvekilleri ay boyu devam eden etkinliklere katılmışlardır. Ağaçların kesilmesi olayının arkasından başta Pınar Köylüler olmak üzere bazı gönüllüler de çadır kurarak gece nöbet tutma eylemlerini devam ettirtmektedir.

AYIN HABERLERİ                                                     2010 OCAK

4 Aralık tarihinde Merkezimizden Dr Ragıp Esener  ve Tek. Gökhan Karadayı, Antalya’ya Growtech 2009 fuarını ziyaret ettiler. Bu arada Karaalioğlu parkı gezildi, burada 10 dolayında yaşlı palmiyenin, fotoğrafta görüldüğü gibi, kırmızı palmiye böceği hastalığı nedeni ile ölmüş olduğu gözlendi. Aynı akşam Akdeniz Üniversitesi, ZF, Peyzaj Mimarlığı öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr Selçuk Sayan ve eski stajyerlerimizin bir kısmının katılımı ile bir yemek gerçekleştirildi.

12 Aralık gecesi şiddetli fırtına sonucu Merkezimiz büyük tabelası ve birçok ağaç, saksı devrildi. Aşırı yağmurlar ile Merkezin kuzey kısmı sular altında kaldı.

 

* PEYZAJDA 4. BOYUT (AYIN BİTKİSİ)

* AYIN HABERLERİ 2010 ARŞİV

* AYIN HABERLERİ 2011 ARŞİV

* AYIN HABERLERİ 2012 ARŞİV

* AYIN HABERLERİ 2013 ARŞİV

* AYIN HABERLERİ 2014 ARŞİV

 

 

 

 

Sayfa Başı